RENAISSANCE STIJL

Kamers met eigen open haard, gemeubileerd in klassieke Franse stijlen

LE GRAND SALON

Sfeervol genieten met uw familie of vrienden in de ”Grand Salon” van 55m2 met parketvloer, prachtige originele noten houten open haard en toegang tot het zuid-terras met uitzicht op het platteland van de Correzé.

ZOUTWATER ZWEMBAD

"Verschillende terrassen, 3 waterputten, een zoutwater zwembad van 5 x 10 meter met 120 m2 terras en een park van 3 hectare dat vrede, privacy en rust biedt."

STIJLVOL GENIETEN


Château du Bois Noir is een prachtig kasteel in renaissancistische stijl, gedateerd uit 1895 en zorgvuldig gerestaureerd met behoud van het historische en originele karakter. Het château is in 2007/2008 volledig gerenoveerd tot een zeer hoge standaard en biedt nu 560m² aan luxueuze woonruimte.

Hoge gedetailleerde plafonds, grote gerestaureerde ramen met interne luiken en prachtige originele kenmerken sieren dit kasteel. Elke kamer heeft een unieke open haard in steen of hout met de meest prachtige individualiteit. Elk vertrek is op een bijzondere manier ingericht en in verschillende klassieke fransen stijlen gemeubileerd.

Bij het betreden van het terrein via een omheinde ingang voelt u de grandeur van het château, terwijl u langs de 100 meter met bomen omzoomde oprijlaan rijdt naar een parkeerplaats voor 7 auto’s aan de voorzijde. Een ruime entree brengt u naar een grote hal (28m²) met mooie tegelvloer. Aan de linkerkant van de hal komt u in een biljartkamer annex bibliotheek van 36m² met parketvloer, grote open haard en toegang tot het zuid-terras. Vanuit de hal of vanuit de biljartkamer komt u in een prachtige grote ”Grand Salon” van 55m² met wederom een parketvloer, prachtige originele noten houten open haard, toegang tot het zuid-terras en een prachtig uitzicht op het platteland van de Correzé. Er is een kleine gang met bar die leidt van de “Grand Salon” naar de eetkamer met openslaande deuren naar een centraal balkon, ideaal om te ontbijten of lunchen in de buitenlucht. De grote eetkamer, geschikt voor 12-14 personen, kan worden betreden via de gang met bar of via de in de centrale hal; hier voelt u direct de schoonheid en de “grandeur” van deze kamer. Deze eetkamer van 34 m² heeft een zeer ongewone originele 'fleur de lys' tegelvloer, een prachtige stenen open haard en zeer gedetailleerde houten lambrisering. Het uitzicht vanuit deze eetkamer is adembenemend.

Op deze verdieping bevindt zich ook een karakteristieke keuken van 38m² met grote stenen open haard, een eethoek en een zware houten deur naar een terras in de tuin. De keuken is goed geoutilleerd met 7 pits gaskooktoestel, dubbele elektrische oven, stoomoven, magnetron, vaatwasser, koelkast, diepvrieskast en koude kast. Er is een aparte voorraadruimte naast de keuken en met een trap naar gaat u naar de was- en voorraadruimte gelegen in de kelder voorzien van wasmachine, droger en extra koel- en diepvrieskast.

Een elegante houten trap met rode vloerbedekking brengt u naar de eerste verdieping met een ruime overloop naar 4 grote en prachtig ingerichte elegante tweepersoons slaapkamers. Elk van deze slaapkamers heeft een en-suite badkamer met bad, aparte douche, dubbele wastafel en toilet (of douche ruimte met douche, wastafel en toilet).

De slaapkamers hebben een luxe uitstraling met grote ramen, interne luiken en gedetailleerde plafonds. Drie ervan zijn voorzien van een prachtige open haard. Eén van de slaapkamers heeft een zithoek in de aangrenzende toren met een wijds uitzicht op het kasteelterrein en het omliggende platteland.

Vervolg op de tweede verdieping, leidt een ruime overloop naar één tweepersoons en twee éénpersoons slaapkamers, grote woonruimte en badkamer met douche, bad, toilet en dubbele wastafel. Het terrein van dit kasteel heeft verschillende goed gepositioneerde terrassen, 3 waterputten en een goed onderhouden park van 3 hectare met volwassen bomen en een uitzicht dat vrede, privacy en rust biedt. Op het terrein, dichtbij het kasteel, bevindt zich een zoutwater zwembad van 5 x 10 meter met 120m² terras geheel op het zuiden gelegen met mooie vergezichten.

  • Om het zachtjes uit te drukken: het uitzicht vanuit de kamer is absoluut verbluffend.
    - Tripadvisor -
TOP