BONJOUR

Mogen wij ons even voorstellen?

PRETTIG KENNIS TE MAKEN

Wij zijn Henk en Henriëtte van Ampting. Uw toekomstige gastheer en gastvrouw van Château du Bois Noir. Wij zijn in 2006 vanuit ons geboorteland Nederland vertrokken naar Frankrijk.

Na een druk en intensief leven in Nederland als ondernemersstel (Henk was eigenaar van een middelgroot architectenbureau, waarbij Henriëtte verantwoordelijk was voor de financiële administratie), vonden wij het tijd om onze ambities waar te maken: het verwezenlijken van een Château Hotel.

Na een uitgebreide zoektocht van 2½ jaar zagen wij eindelijk het kasteel waar we verliefd op werden “Château du Bois Noir”. Een château gelegen in een heuvelachtig en bosrijke omgeving.

Bij aankomst hoorden en voelden wij direct de rust van het platteland: de unieke ligging, tegen een heuvel met adembenemende vergezichten, eeuwenoude bomen in het park, de prachtigste sterrenhemel in een absolute stilte.

Dit moest zonder twijfel ons thuis worden, om zo ons jachtige leven achter ons te kunnen laten. Een kasteel geheel authentiek en met een ziel, perfect gelegen op de grens van de Dordogne en de Limousin en slechts 20 kilometer van de grote stad Brive-la-Gaillarde. Na een intensieve renovatie en restauratie van meer dan 2 jaar, is Château du Bois Noir geheel weer in oude glorie hersteld.

Na voltooiing van de renovatie konden we beginnen met ons uiteindelijke doel: Ook andere mensen laten genieten van zo iets moois op aarde. Door de gezondheid van Henk, moesten wij helaas onze droom bijstellen en zijn wij eind 2016 gestopt met de activiteit van hotel en restaurant.

Vanaf 2018 is het nu mogelijk om het gehele kasteel te huren voor middelgrote groepen, die tijdens de lente- en zomerperiode ook willen genieten van Château du Bois Noir.

TOP